keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsapihvit

Pyrin viikottain kokeilemaan jotain uutta reseptiä tai ruoka-ainetta. Olen monesti miettinyt, että olisi kiva tehdä kasvispihvejä, koska en ole niitä itse koskaan valmistanut, vaikka olen ollut 10-vuotta kasvissyöjänä aikanaan. Tällä viikolla innostuinkin kokeilemaan kesäkurpitsapihvejä.


Taikinasta tuli erittäin vetistä, vaikka kaadoinkin ylimääräisen nesteen pois. Ehkä paras olisi laittaa raastetut kesäkurpitsat siivilään ja painella niitä.


Myös paistotilanteessa niitä oli vaikea pitää yhtenäisinä pihveinä ja niiden kääntäminen oli erittäin hankalaa.


Paistamisen jälkeen heitin pihvejä uuniin sitä mukaa kun niitä valmistui. Olin paistovaiheessa erittäin varma, että pihvit ovat täysi fiasko, mutta toisin pääsi käymään. Syötiin pihvejä peruna-porkkanamuusin ja salaatin kera ja ne olivat sairaan hyviä!

Kesäkurpitsapihvit
 
2 kesäkurpitsaa
1 kananmuna
1rkl kuivattuja yrttejä
1tl leivinjauhetta
suolaa
pippuria
 
Raasta kesäkurpitsa ja valuta/painele kaikki neste mitä saat, pois. Lisää
muut ainekset joukkoon ja sekoit. Itse käytín yrtteinä provencen
 sekoitusta. Paista pihvejä pannulla, esim oliiviöljyssä, niin että ne saavat
väriä, eli aika kauan. Laita pihvit halutessasi uuniin. Itse pidin
niitä n 30-45min 150 asteessa.
 
Mums!
 
T
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti