torstai 5. marraskuuta 2015

-12kg!

Raskausaika oli minulle erittäin raskasta aikaa. Alkuraskauden aikaan olin erittäin väsynyt ja huonovointinen todella pitkään. Vitsailinkin jo että voisin ilmoittautua "Himoliikkujasta sohvaperunaksi"-ohjelmaan. Raskainta kuitenkin oli se etten päässyt juoksemaan lähes koko raskauden aikana. Tuntui että ihan mihin ikinä katsoikin, näin juoksijoita, ja että henkilöt joiden en ikinä kuvitellut ylipäänsä liikkuvan, alkoivat juoksemaan! 

Oma kokemukseni hyvästä painonhallinnasta perustuu kolmeen perus pilariin: riittävä uni, liikunta ja terveellinen ruoka. Kun näistä kaksi ensimmäistä jäi vähiin on vaikea tsempata kolmannenkaan suhteen, eli terveellisen ruuan. 

Ensimmäisestä neuvolakäynnistä raskauden viimeisiin päiviin mennessä elopaino oli noussut 18,7kg. Ensimmäinen 10kg lähti mielestäni vähän liiankin nopeasti, mutta sen jälkeen vauhti on huomattavasti hidastunut eikä paino enää laske pelkän imetyksen voimin. 


Yllä oleva kuva on on reilun kuukauden vanha. Olen huomannut kuinka raskaus on muuttanut ajatuksiani niin etten enää häpeä kehoani niin paljon kuin ennen ja pystyn julkaisemaan itsestäni myös tämän kaltaisia kuvia. Raskas oli aika tuossa välissä mutta uudella innolla kohti uusia haasteita!

Tänään painoa oli pudonnut -12,1kg. En ole asettanut itselleni mitään tiettyä painotavoitetta enkä mitään aikataulua. Mielestäni on pääasia että paino putoaa, -0,1kg:n pudotuskin viikossa on sopiva, tekeehän se vuodessa jo -5,2kg. Maltilla tehdyt/opetellut elämäntavanmuutokset auttavat painonpudotuksen jälkeen pitämään saavutetun painon.


T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti