tiistai 26. marraskuuta 2013

Suklaaproteiinijäätelö

Eli eilen innostuin taas kokeilemaan vähän uusia juttuja keittiössä ja tein meille suklaaproteiinijäätelöä iltapalaksi. Kuten eilisestä postauksesta ehkä huomasitte, pääsin samalla taas tutustumaan minulle täysin vieraaseen tuttavuuteen, nimittäin kaakaonibseihin. Niitä voi syödä sellaisenaan, tai laittaa ruuan sekaan. Minun makuuni ne eivät ainakaan heti olleet niikseen syötäväksi, mutta jäätelöön ne sopivat todella hyvin.

Raaka-aineet eiliseen iltapalaan
Olen vallan innostunut tekemään kaikkea, mihin laitetaan pelkkää kananmunan valkuaista. Tähän mennessä olen karttanut sellaisia ruokia, koska taitoni eivät olleet riittäneet pelkän valkuaisen talteen ottamiseen. Tänä syksynä sain Tupperin keltuaisenerottimen ja sillä tämä sujuu kuin leikki!

Ensimmäiseksi jäätelöä varten vatkattiin valkuainen tönköksi vaahdoksi.


Seuraavaksi muut aineet sekoitettiin keskenään ja lopuksi valkuaisvaahto lisättiin vielä joukkoon ja sekoitettiin. Tämän jälkeen jäätelön annettiin olla pakastimessa n 30-60 min.

Sulkaaproteiinijäätelö ennen pakastimeen menoa
 
Suklaaproteiinijäätelö
2 kananmunan valkuaista
100g kreikkalaista jogurttia
2 rkl kaakaojauhetta
30g proteiinijauhetta, esim suklaa tai vanilja
ripaus steviaa
ripaus kaakaonibsejä
 
Vaikka annos oli melko pieni, se oli ihan riittävä kahdelle, koska jäätelöstä tuli melko makeaa. Maku oli asteikolla 1-5, aluksi melko lähellä viittä ja laski siitä lautasen tyhjentyessä lähelle kakkosta. Aion kyllä tehdä tätä toistamiseenkin, hieman ehkä varioiden makujen kanssa. Esimerkiksi pohdin kaakaojauheen korvaamista marjoilla.
 
T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti