perjantai 10. lokakuuta 2014

Salaisia haaveita

Reilu neljä vuotta sitten päätimme serkkuni kanssa ilmoittautua puolimaratonille. Aikaa harjoitteluun oli reilu neljä kuukautta. Tässä vaiheessa täytyy muistuttaa että sitä ennen en juurikaan harrastanut minkäänlaista liikuntaa, satunnaisia sali- ja jumppakertoja lukuunottamatta. Innostuin valtavasti juoksusta ja vauhti nousi nopeasti. Sain usein kuulla kommentteja kuinka hullua oli juosta 15 km lenkkejä. Puolimaraton lähestyi ja innolla lähdettiin Jyväskylään kohti Finlandia Marathonin lähtöviivaa. Loppuaika jäi paljon asettamastani hurjasta tavoitteesta, mutta muuten fiilis oli erittäin korkealla! Silloin mietin että joko lähden seuraavana tavoittelemaan kahden tunnin alitusta tai sitten lisätään matkaan puolet lisää. Kovin montaa hetkeä ei päätöstä tarvinnut miettiä ja päätin että ilmoitan itseni keväällä, 2012, juostavalle Asics Stockholm Marathonille! Pitkät lenkit pidentyivät ja Tukholma läheni. Vielä lähtöviivallakaan en oikein tajunnut koko tilannetta, tässä sitä nyt ollaan. Maraton meni hienosti alle 5 h aikatavoitteen ja fiilis oli huikea, sateesta, tuulesta ja kylmyydestä huolimatta. Yhteensä minulla on nyt takana kolme täyttä maratonia ja muutamia lyhyempiä matkoja.

Tukholma 2014
Nyt reilu pari vuotta myöhemmin nälkä on edelleen kasvanut kasvamistaan. 2013 maratonilla minulle tuli rasitusmurtuma jalkapöytään ja jouduin olemaan puoli vuotta juoksematta. Sinä aikana ehtii pohtimaan ja suunnittelemaan kaikenlaisia uusia haaveita. Silloin minulle heräsi ajatus triathlonin täysmatkasta eli Ironman kisasta. Entisenä kilpapyöräilijänä ja nykyisenä maratoonarina edes 3,8 km uinti ei mielestäni kuulosta pahalta.

Treenivinkkien metsästystä
Ajatusta Ironmanista olen nyt kypsytellyt siitä lähtien ja muutama viikko sitten asetin itselleni tavoitteen osallistua Ironman Kalmar 2020 kisaan! Olen kaivanut pyörän esiin ja käynyt jo muutamilla pyörälenkeillä ja yhden yhdistelmätreeninkin olen ehtinyt tehdä. Kävin ensin pienen pyörälenkin ja lähdin siitä vielä sitten pienelle juoksulenkille. Suhteellisen hyvin lähti juoksu rullaamaan pyöräilyn jälkeen. Uinnin suhteen treenien aloitus on vielä hieman työn alla koska en esimerkiksi omista uimapukua!

Ensin pieni pyörälenkki.
Ja päälle pieni juoksulenkki
Laitoin myös sähköpostia paikalliselle triathlon seuralle ja ensi viikolla ajattelin mennä kokeilemaan heidän treenejään.

T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti