torstai 16. lokakuuta 2014

Rahka with a twist

On tullut syötyä rahkaa viimeisen vuoden aikana sen verran että oli pakko pitää pieni tauko. Tällä viikolla törmäsin Ilta-Sanomien sivuilla uuteen rahkavariaatioon ja päätin kokeilla.

Rahka with a twist
Minulla omenat kuuluvat pääasiassa syksyruokiin, mikä entisestään innosti minua kokeilemaan tätä. Eli yksinkertaisesti, puoli purkki rahkaa, omena ja 10 cashiew-pähkinää. Oli kyllä erittäin piristävä sekoitus rahka + ananaksen rinnalle.

T

tiistai 14. lokakuuta 2014

Ulkoiluja ja treenailuja

Muutimme muutama viikko sitten ja olen todennut rakastuvani uusiin ulkoilumaisemiin koko ajan enemmän ja enemmän! Oli sitten kyse juoksusta, koiran ulkoiluttamisesta tai pyöräilystä, uusi kaupunginosa tarjoaa niin maisemiltaan kuin haastavuudeltaankin mitä parhaimmat maastot. Ihan meidän vierestä lähtee useita metsäreittejä, mitä olemme hyödyntään koiraa ulkoiluttaessa. Capo-koiramme nauttii niin vapaana metsässä juoksemisesta. Viime viikon lauantaina kävelimme taas uutta metsäreittiä ja löysimme taas niin mielettömän paikan. Ylhäältä kallioiden päältä oli mahtavat näkymät aina Ruissalosta kaupungin kestustan ylle. Ruska toi vielä oman elementtinsä mahtaviin maisemiin.

Kuva ei oikein anna sitä vaikutelmaa minkä silmin näki.
Capo
Olen harrastanut kilpapyöräilyä nuorena ja Turkuun muuton jälkeen ajoin aina toiselta puolelta kaupunkia nykyiselle asuinalueellemme treenaamaan. Nyt olenkin uusien, vanhojen, lenkkimaastojen innoittamana uudelleen intoutunut pyöräilemään. Ainoa miinus tällä hetkellä pyöräilyssä on se, ettei minulla ole kunnollista lamppua pyörässä ja joudun jättämään pyöräilyt pääasiassa viikonlopuille kun on valoisaa.

Teen lenkit tällä hetkellä maastopyörälläni.
T

perjantai 10. lokakuuta 2014

Salaisia haaveita

Reilu neljä vuotta sitten päätimme serkkuni kanssa ilmoittautua puolimaratonille. Aikaa harjoitteluun oli reilu neljä kuukautta. Tässä vaiheessa täytyy muistuttaa että sitä ennen en juurikaan harrastanut minkäänlaista liikuntaa, satunnaisia sali- ja jumppakertoja lukuunottamatta. Innostuin valtavasti juoksusta ja vauhti nousi nopeasti. Sain usein kuulla kommentteja kuinka hullua oli juosta 15 km lenkkejä. Puolimaraton lähestyi ja innolla lähdettiin Jyväskylään kohti Finlandia Marathonin lähtöviivaa. Loppuaika jäi paljon asettamastani hurjasta tavoitteesta, mutta muuten fiilis oli erittäin korkealla! Silloin mietin että joko lähden seuraavana tavoittelemaan kahden tunnin alitusta tai sitten lisätään matkaan puolet lisää. Kovin montaa hetkeä ei päätöstä tarvinnut miettiä ja päätin että ilmoitan itseni keväällä, 2012, juostavalle Asics Stockholm Marathonille! Pitkät lenkit pidentyivät ja Tukholma läheni. Vielä lähtöviivallakaan en oikein tajunnut koko tilannetta, tässä sitä nyt ollaan. Maraton meni hienosti alle 5 h aikatavoitteen ja fiilis oli huikea, sateesta, tuulesta ja kylmyydestä huolimatta. Yhteensä minulla on nyt takana kolme täyttä maratonia ja muutamia lyhyempiä matkoja.

Tukholma 2014
Nyt reilu pari vuotta myöhemmin nälkä on edelleen kasvanut kasvamistaan. 2013 maratonilla minulle tuli rasitusmurtuma jalkapöytään ja jouduin olemaan puoli vuotta juoksematta. Sinä aikana ehtii pohtimaan ja suunnittelemaan kaikenlaisia uusia haaveita. Silloin minulle heräsi ajatus triathlonin täysmatkasta eli Ironman kisasta. Entisenä kilpapyöräilijänä ja nykyisenä maratoonarina edes 3,8 km uinti ei mielestäni kuulosta pahalta.

Treenivinkkien metsästystä
Ajatusta Ironmanista olen nyt kypsytellyt siitä lähtien ja muutama viikko sitten asetin itselleni tavoitteen osallistua Ironman Kalmar 2020 kisaan! Olen kaivanut pyörän esiin ja käynyt jo muutamilla pyörälenkeillä ja yhden yhdistelmätreeninkin olen ehtinyt tehdä. Kävin ensin pienen pyörälenkin ja lähdin siitä vielä sitten pienelle juoksulenkille. Suhteellisen hyvin lähti juoksu rullaamaan pyöräilyn jälkeen. Uinnin suhteen treenien aloitus on vielä hieman työn alla koska en esimerkiksi omista uimapukua!

Ensin pieni pyörälenkki.
Ja päälle pieni juoksulenkki
Laitoin myös sähköpostia paikalliselle triathlon seuralle ja ensi viikolla ajattelin mennä kokeilemaan heidän treenejään.

T