keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kun tekee mieli herkutella...

Viime viikolla tein suuren perusvirheen mitä olen suuresti pyrkinyt välttämään. Menin nimittäin nälkäisenä kauppaa! Sen verran on kuitenkin itsekuri kasvanut, että kun iskee valtava suklaanhimo tai vastaava kaupassa, pyrin etsimään jotain terveellisempää sen tilalle. 

Löysinkin oivan vaihtoehdon suklaapatukalle! Cocovin Supersnack, kookos. Patukka sisältää ainoastaan kookosta, taatelia ja cashiew-pähkinöitä, eikä sisällä esim. lisäaineita eikä gluteiinia.

Loistava vaihtoehto suklaapatukalle!
Usein kuulen sanottavan että hyi taatelia. Heille voin kuitenkin luvata, että patukka maistui lähes ainoastaan kookokselle. Pähkinät olivat mukana suhteellisen isona rouheena ja maistuivatkin oikein mukaville suussa. Hinta taisi olla n1,5€, eli huomattavasti suklaapatukkaa kalliimpi, mutta oli kyllä hintansa väärti.

T

perjantai 22. elokuuta 2014

Chia-siemenet

Viime syksyn tapaan olen taas innostunut kokeilemaan kaikkea uutta. Eilen oli vuorossa chia-siemenet.


Innostus näihin lähti Instagramista kun eteeni sattui kokeilemisen arvoinen resepti. 

Banaanimuffinit / banaanileipä. 
2 kpl banaania
3 rkl chia-siemeniä
1 rkl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
0,75 dl gluteenittomia jauhoja (Itse käytin mantelijauhoja)
1 rkl kookosöljyä

Lisää Chia-siemenet 0,5 dl veteen ja anna vetääntyä n 20-30 min.
Muusaa banaanit ja sekoita loput ainekset banaanien joukkoon, mukaan lukien 
chia-siemenet. Kaada muffinikippoihin ja paista uunissa 30-40 min 175 asteessa.

Chia-siemenet vedessä.

(Lähde: http://imactive.se/idawarg/2014/08/18/bananbrod-bananmuffins-recept/ )

Banaani"muffinit"
Olin niin tohkeissani tästä kokeilusta, että unohdin ostaa muffinivuokia. Levitin taikinan sen vuoksi pellille, koska ohjeessa luki myös banaanileipä. Maku oli mielestäni hyvä, vaikkakaan en näe kyllä näitä leipinä joiden päälle laitettaisiin päällisiä vaan muffineina. Täytyykin ensi kerralla ostaa myös vuokia kaupasta ja ehkä esimerkiksi mustikoita aveceiksi.

T

torstai 21. elokuuta 2014

Torstain piristys

Olemme viime viikot remontoineet tulevaa asuntoamme ja tuntuu että illat vierähtävät niin nopeasti ettei ehdi kunnolla panostamaan edes ruoanlaittoon. Tänäänkin ajoimme suoraan töideni jälkeen uudelle asunnolle ja sieltä lähtiessämme alkoi jo olemaan kova nälkä. Tietyssä vaiheessa nälkä lamauttaa, ainakin minut, ja pelkkä ruoanlaittaminen, kaupassa käynnistä puhumattakaan, tuntuu ylitsepääsemättömältä. Kaikesta huolimatta olemme pyrkineet syömään terveellisesti. 

Mutta palatakseni vielä tämänpäiväiseen, ehdotin että lähtisimme ulos syömään kälyni ja hänen miehensä kanssa. Tuntia myöhemmin istuimme ihanassa Pub Niskassa hyvässä seurassa. Koska olen ajatellut jatkaa vähähiilihydraattista ruokavaliota, sen tuoman hyvän olon vuoksi, muiden valitessa pizzaa päädyin ottamaan Niskan maittavan salaatin. Niskan ruoat ovat kyllä niin maittavia että niitä voisi syödä joka viikko! Kuvassa vuohenjuusto parmankinkku-salaatti. Ainoan miinuksen paikalle antaisin tilankäytöstä. Suhteellisen pieni paikka ja pöydät harvakseltaan siellä täällä. Hieman tiivistämällä saisi lisää asiakaspaikkoja tunnelman kärsimättä. 

T

tiistai 19. elokuuta 2014

Tiistaipäivän haaveiluja

Luin joskus jostain, että ihmisellä täytyisi olla sen arvoinen kello mikä vastaa hänen kahden kuukauden palkkaa. Aiemmin en ollut niin kiinnostunut kelloista, mutta mieheni innostuksen myötä olen myös selaillut ja haaveillut erilaisia kelloja netistä.Kesän alussa kun aloitin työt vakituisessa paikassa, kellokuume on vain yltynyt. Tietysti vie aikaa ennen kuin sellaisen pystyisin itselleni hankkimaan mutta saahan hullukin haaveilla. Ostoslistalla tällä hetkellä ykkösenä ovat nämä.

Haave numero 1
Haave numero 2
Molemmat kellot ovat siis Cartierin kelloja ja erityisesti olen tykästynyt tuohon heidän Ballon Bleu-mallistoon. Tykkään tuosta oikealla olevasta pallojutusta ja mielestäni kellossa täytyy olla tuollaiset vanhan tyyliset numerot.

Ehkä joskus...

T

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sunnuntai

Tässä tämä päivä kuviksi puettuna.

Maaseutumatkailua:
Kävimme tänään tutustumassa kaverini kotiseutuun.
Naantali:
Harmittelimme tällä viikolla mieheni kanssa, ettei olla ehditty nauttia tästä kesästä
niin paljon kuin olisimme halunneet hää- ja muuttokiireiden vuoksi. Siksi ajomme
illalla Naantaliin nauttimaan viimeisistä kesäilloista.
Ruoka:
Kesän ensimmäiset ja samalla myös varmaan viimeiset valkosipulietanat.
Päivän asu
Maisemia:
Jos Barcelonan kujilla oli mukava kävellä pari viikkoa sitten, ei Naantalin
kujat pahasti niistä jälkeen jää.
 
Mukavaa viikonalkua kaikille!
 
T

perjantai 15. elokuuta 2014

Motivaatiota etsimässä

Elämässäni on tapahtunut paljon muutoksia viimeisen puolen vuoden aikana. Valmistuin ammattikorkekoulusta, sain vakituisen työpaikan, ostimme uuden isomman asunnon ja juhlimme häitämme pari viikkoa sitten. Kaikki ovat olleet siis ennen kaikkea mukavia muutoksia. Tähän mennessä kaikki on mennyt oikein hyvin, koska ei ole ollut hirveästi aikaa miettiä ja pohtia kaikkea tapahtunutta. Nyt kuitenkin häiden jälkeen on ollut enemmän aikaa pohtia ja tajuta muutosten merkityksiä.

Tähän mennessä lähes jokainen elämäni viime vuosien syksy on tarkoittanut kesätöiden loppumista ja koulun alkamista. Tänä syksynä "kesätyöt" jatkuvat ja koulukaan ei ole enää alkamassa. Pääasiassa tämä on kyllä mielestäni erittäin mukava muutos, mutta välillä tulee myös sellainen haikea fiilis kun miettii että eräs vaihe elämässäni on nyt kokonaan ohi. Aikuisuus voi nyt alkaa.

Toinen outo muutos tässä syksyssä on se että olen jo useiden vuosien ajan treenaamisellani ja terveellisillä elämäntavoillani tähdännyt osittain siihen että halua näyttää täydelliseltä päivänä jolloin menen naimisiin. Ei se tietenkään ole mikään yksi ja ainoa päätavoite koskaan ollut mutta nyt on jotenkin vaikea ajatella että tälläistä tavoitetta ei enää ole ja erityisesti terveellisten elämäntavoitteiden tähtäimessä on "ainoastaan" parempi elämänlaatu. Itselleni se kuulostaa jotenkin hyvin epämääräiseltä tavoitteelta. Kaipaisinkin elämääni jotain konkreettisempaa tällä hetkellä. Treenaamisen suhteen ei tällästä motivaatiohukkaa toisaalta ole koska aina voi etsiä jonkun tapahtuman jota varten treenaa.

Haikeana olen katsellut viime syksyn kuvia puhelimesta, jolloin oli kauhea draivi päällä niin treenaamisen kuin syömisienkin suhteen. Toisaalta odotan tulevaa syksyä, muuttoa yms. Toivottavasti löytäisin samanlaisen draivin myös tälle syksylle, uusilla mausteilla höystettynä.

Viime päivinä on ollut ihania syksyisiä aamuja.

Viimeisiä aamulenkkejä koiran kanssa näissä maisemissa.
Mukavaa syksyn alkua kaikille!

T