perjantai 24. tammikuuta 2014

Viikko numero kolme

Kirjoitan tällä hetkellä lopputyötä, joten minulla on paljon aikaa myös liikkua ja se näkyy kyllä näissä treeniyhteenvedoissa. Tavoitteena ensi kesäksi olis nätimmät käsivarret ja yläkroppa, koska ne ovat lähes ainoat ruumiinosat mitkä näkyy kun minulla on hääpuku päällä.

Ma: Sali
Ti: Aamucardio
Ke: 6,4 km juoksu + pieni salitreeni
To: Ap Aamucardio
Ip 9,7 km juoksu + pieni salitreeni
Pe: Lepo
La: 14,5 km pitkä lenkki 2/2
Su: Aamucardio
Yht: 6:18:21

Viikon treenikuva: Kävimme hyvän ystäväni, Annin, kanssa
kuuntelemassa Jutan hyvinvointiluentoa. 
Täytyy muuten vielä todeta, että herkuton vuosi 2014 on alannut oikein hyvin. Ensimmäinen pätkä loppuu tämän viikon sununtaina, enkä ole kertaakaan syönyt mitään sellaista mikä on minun mustalla listalla! Etenkin viikonloppuisin on ollut melko haasteellista ja ehkä haasteellisin oli elokuvissa käynti, kun joka puolella tuoksui popcornit ja nannat. 

Jutta opetti tuolla luennolla, että yleensä kun sinun tekee mieli sortua, sinä olet HALT (Hungry, Angry, Lonely, Tired) eli Nälkäinen, Vihainen, Yksinäinen tai Väsynyt. Olenkin nyt yritäänyt aina tiedostaa mistä mielitekoni on johtunut. Ja kuten Jutta kertoi, kun HALT iskee, se menee yleensä myös pian ohi tai kun tiedostan, että minun tekee mieli jotain herkkua vaan koska minulla on esimerkiksi nälkä, pyrin syömään nopeasti jotain terveellistä ja mieliteko menee ohi.

T

perjantai 17. tammikuuta 2014

Ruokavuosi 2014

Olen oikeastaan aina tykännyt laittaa ruokaa ja kokeilla uusia juttuja. On ollut myös hauska huomata kuinka joidenkin ruokien teko ei alkuun ole oikein sujunut, mutta olen kuitenkin löytänyt oikean tavan valmistaa niitä. Tälläisiä on esimerkiksi pizzapohja ja lasagne. Viime vuonna keittiööni rantautui suuressa määrin kasvikset ja salaatit sekä useat uudet raaka-aineet. Aina kokkaluista ei voi sanoa, että olisin onnistunut, mutta kaikestahan ei aina voikkaan tykätä. Lisäksi olen luvannut sellaisen takuun ruuilleni, että jos jokin ruoka ei ole syötävää, vien mieheni Mäkkäriin syömään!

Tänä vuonna olen ajatellut jatkaa samalla linjalla ja kokeilla paljon uusia juttuja. Erityisen huomion aion kuitenkin antaa seuraaville kolmelle.

1. Kalat


Olen aina kyllä syönyt kalaa, mutta niin harvoit että ihan hävettää. Tänä vuonna pyrinkin syömään kalaa useammin ja erityisesti aion opetella valmistamaan itse erilaisia kalaruokia eri kalalajeista.

2. Pataruuat


Olen usein harmitellut kuinka tulee niin harvoin tehtyä erilaisia uunissa valmistettuja pataruokia. Niihin ajattelin siis myös tänä vuonna kiinnittää huomioa.

3. Punajuuri


Olen joskus tehnyt itse rosollia ja siitä erityisesti jäi mieleen punajuuren pilkkominen, ja kuinka sotkuista se oli. No, otan haasteen silti vastaan ja aion kokeilla erilaisia punajuuriruokia tänä vuonna.

T

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Treeniviikko numero kaksi

Viime viikko olikin todella tehokas viikko ja ilmojen puolesta hyvin vaihteleva. Kyllä huomaa kuinka tuo lumi ja aurinko on tuonut ihan uudenlaista intoa treenaamiseen. Viime viikosta lähtien olen lisännyt taas yhden aamucardion viikkooni, eli tällä hetkellä pyrin käymään kolme kertaa viikossa.

Viikon treenikuva: Mukavasti osui aamucardiot
 sateisille päiville.
Ma: Nike Training 30min
Ti: Uinti 30min
Ke: Ap Aamucardio 30min
Ip BodyPump
To: Lepo
Pe: Ap Aamucardio 30min
Ip 9,7 km juoksu + vetoja
La: Pitkä lenkki 12,9 km 1/1
Su: Aamucardion 30min

Viikon treenikuva nro 2: Saatiin viihdoin lunta ja pakkasta!

T

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viikon terveellisiä valintoja

Meillä syödään nykyään niin vähän leipää ja olen kyllästynyt syömään ainaisia pakasteesta sulatettuja leipiä, niinpä päätinkin tällä viikolla ostaa näkkäriä, eli näkkileipää itselleni. Koska en muista koska olisin viimeksi itse ostanut näkkäriä, olin yllättynyt niiden valikoiman laajuudesta. Aikani pohdittua, päädyin ostamaan tälläistä runsaskuituista Kuntonäkkiä. 


Kuten kuvasta huomaa, tämä näkkäri sisältää jopa 21% kuitua ja maistui todella hyvältä pitkästä aikaa. Yhtenä aamuna kokeilin korvata voin avokado-viipaleilla ja voinkin suositella sitä lämpimästi. 

Minulla on tapana selailla Instagramia päivittäin saadakseni lisää motivaatioa, päästäkseni elämäni parhaaseen kuntoon häihin mennessä. Usein törmään siellä houkuttelevan näköisiin hedelmävälipaloihin ja harmittelen, ettei itse saa aikaiseksi syödä enemmän hedelmiä välipaloiksi. Tällä viikolla kaupassamme oli useat eri hedelmät tarjouksessa, ja matkaani lähti isot kasat erilaisia hedelmiä. Enää ei tarvinnut kuolata toisten hyvännäköisiä annoksia. Mukaani lähti tuore ananas, hunajameloni, kiivejä sekä appelsiinejä. Mums. 

T

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Harmaa keskiviikko

Taas yksi harmaa päivä, kyllä jo odottaa pakkasta ja aurinkoa, joita molempia on tälle viikolle luvattu. Tänään aamulenkin ja aamupalan jälkeen lähdin hakemaan motivaatioa lopputyön tekemiseen kirjastosta. 


Ja mikäs näissä kauniissa kultturimaisemissa on lueskellessa. 

Koska olin unohtanut proteiinipatukkani ilmeisesti keittiön pöydälle, päätin kirjaston jälkeen suunnata kohti Kuudetta Makua hakemaan vähän vaihtoehtoista välipalaa. 


Päädyin tälläisen pähkinämix-patukkaan, joka osoittautui todella hyvänmakuiseksi! Saman merkin erilaisia patukoita oli vaikka kuinka paljon, eli täytynee joku päivä mennä paremmalla ajalla niitä tutkimaan. 

T

tiistai 7. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen treeniviikko

Tässä pitkästä aikaa treeniviikon yhteenveto. Pakko kyllä myöntää, että tämä jokapäivinen harmaus ja pimeys alkaa näkymään jo mielialassakin ja jaksamisessa. No mutta ihan hyvä treeniviikko vuoden ensimmäiseksi viikoksi kuitenkin.

Ma: 4,8km juoksu + pieni pihatreeni
Ti: Sali
Ke: Lepo
To: 8km juoksu
Pe: Ap 30 aamucardio
Ip Sali
La: Lepo
Su: Pitkälenkki 11,3km Kävely 5min / Juoksu 4min

Viikon treenikuva: Innostuin maanantaisen juoksulenkin jälkeen huhkimaan
näillä, sekä harjoittelin hieman leuanvetoja.
Sain mieheltäni joululahjaksi lahjakortin uuteen saliohjelmaan. Vanha ohjelma minulla on jo ollut monta vuotta, eli oli jo aikakin saada hieman päivitetympi versio. Lisäksi varmasti tavoitteet ovat muuttuneet siitä, koska silloin päätavoitteenani oli kiinteytyminen ja painon pudotus, nyt ensisijaisena tarkoituksena olisi saada ylävartalo / käden kauniimmiksi ensi kesän häitä ajatellen. Eli odotan innolla uutta saliohjelmaa, jonka saan käsiini ensi viikon maanantaina, jolloin minulla on ensimmäinen tapaaminen ohjaajani kanssa.

T

lauantai 4. tammikuuta 2014

Ajatuksia ja uudenvuodenlupauksia

Tein mielestäni melko radikaalin uudenvuodenlupauksen. Herkuton vuosi 2014! No täytyy heti vähän korjata tuota lupausta, eli ihan täysin herkuttomalla en ajatellut koko vuotta kärvistellä, koska tänä vuonna juhlimme esimerkiksi häitämme, joissa en todellakaan ajatellut olla herkuttelematta. Olen miettinyt asettavani itselleni välietappeja, jonka loputtua voin hieman herkutella. Ensimmäinen välietappi tulee olemaan tammikuun lopulla, jolloin lähdemme Lontooseen.

Viime vuoden viimeinen herkku!
Olen tässä jo pidemmän aikaa miettinyt yleisesti ottaen tälläistä herkuttelua, kuinka niin moneen tapahtumaan on liitetty jokin herkku. Leffaa katsoessa, viikonloppuisin, illanistujaisiin, kyläilyyn, pidemmille automatkoille, elokuviin, palkinnoksi... Lista tuntuu olevan loputon. Olemme tänään menossa mieheni kanssa elokuviin, eli heti neljänteen päivään eteeni tuli haasteita. Elokuvissa tunnetusti Täytyy syödä joko popcorneja tai nannaa, olenkin tässä miettinyt jotain korvaavaa tuotetta näille. Ensimmäisenä tuli mieleen pähkinät ja kuivatut hedelmät, mutta kuten ystäväni muistutti minua, myös kuivatut hedelmät sisältävät melko paljon sokeria. Tämän jälkeen aloin miettimään asiaa laajemmin ja päädyin viinirypäleisiin. Saa nähdä miten itsekurini kestää illalla, kun mieheni vieressä syö nannaa ja itse syön viinirypäleitä. Olen toisaalta myös miettinyt, josko olisin täysin ilman mitään syötävää! Miksi kaikkeen tosiaan Täytyy liittää syöminen, mitä se sitten ikinä onkaan?

Oletteko Te tehneet jonkinlaisia uudenvuodenlupauksia

T

torstai 2. tammikuuta 2014

Uusi iltapalasuosikki!

Tässä jokin aika sitten kerroin valmistaneeni mustikkasorbettia iltapalaksi. Etelä-Pohjanmaalla vietetyn joulun jäljiltä jääkaapistani löytyi pieni pakasterasiallinen mansikoita, jotka olivat toimittaneet kylmänkallen virkaa paluumatkani ajan. Aikani mietittyä mitä niistä voisin valmistaa, äätinkin kokeilla valmistaa niistä mansikkasorbettia. 


Tuloksena uusi ehdoton tämän perheen iltapalasuosikki!! 

Eli jos yksinkertaista yksinkertaisempaakin iltapalaa tai vaikkapa jälkiruokaa kaipaa, tässä vielä resepti. 

Mansikkasorbetti, 2 annosta:

200g turkkilaista maustamatonta jogurttia
reilusti mansikoita

Sekoita aineet esim blenderillä ja jaa tuotos kahteen kulhoon. Laita jääkaappiin n tunniksi. Mikäli haluat, että sorbetti on kauttaaltaan jäässä, pidä n 2 tuntia. Itse tykkäsin enemmän, että sorbetti oli keskeltä hieman sulempaa. 

T